Sedmi kontinent

Oblak

Osnovni podaci:
dokumentarni film (2010, Hrvatska)
60′ hrvatski jezik

Prikladno za dob:
13+

Režija:
Miroslav Sikavica

Distribucija:
Restart, Hrvatska

OBLAK
“Kuda idem ne znam, ali htio bih, kad umrem, da me kremiraju i stave u neku lijepu pepeljaru”, zapisao je u svojoj potrazi za smislom života četrnaestogodišnji Luka Ritz.
Vjerojatno ni u najluđim snovima nije pomišljao da bi se to moglo dogoditi tako brzo. A dogodilo se niti pune četiri godine kasnije. Njegovo premlaćivanje i posljedična smrt 2008. godine te višemjesečna potraga za počiniteljima potresli su hrvatsku javnost i potaknuli snažnu kampanju otpora maloljetničkom nasilju.
Ovo je intimna priča koja se događala daleko od očiju javnosti. Dokumentarac o traumatičnom gubitku sina jedinca, najboljeg prijatelja, dečka, koji u rasponu od godinu dana nakon Lukine smrti prati njegove najbliže, te priča o potrebi i važnosti građanske solidarnosti i aktivizma u današnjem društvu.

“Uglavnom koncentriran na uski krug prijatelja i obitelji Luke Ritza, film Oblak pruža izrazito intiman uvid u tragičan doživljaj gubitka mlade i od okoline štovane i voljene osobe, i u tom smjeru film Oblak je potpun.”

UVOD U FILM

> Razgovor s gostom – redateljem dokumentarnoga filma

> Metodički materijali uz dokumentarni film Oblak

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo