Sedmi kontinent

Film Education: A User’s Guide – Besplatan online kolegij za sve željne usavršavanja na području audiovizualnog i odgojno-obrazovnog sektora

Dragi odgajatelji/ce, profesori/ce, učitelji/ce,
nadamo se da ste vi i vaše obitelji zdravo i kod kuće!
Zahvaljujemo vam se na velikom trudu koji ulažete u poučavanje na daljinu naše djece i učenika.

Željeli bismo vam ukazati i preporučiti besplatan otvoreni online-kolegij Film Education: A User’s Guide koji započinje u ponedjeljak 23. ožujka. 

Predavanja su osmišljena u trajanju od 4 sata tjedno. Kolegiju je moguće priključiti se i nakon početka i cjelovito ga odslušati unutar četiri tjedna.

Film Education: A User’s Guide dio je šireg dvogodišnjeg projekta From Framework to Impact, kojeg su, uz Britanski filmski institut, zajedno osmislili  Danski filmski institutFrancuska kinoteka i njemačka organizacija Vision Kino, a sufinanciran je sredstvima Kreativne Europe putem natječaja Potprograma MEDIA u kategoriji Filmsko obrazovanje (EACEA/14/2017).

Predavači su stručnjaci za filmsko obrazovanje iz Britanskog filmskog instituta i Danskog filmskog instituta, Mark ReidIan WallCharlotte Giese i Kari Eggert Rysgaard.

Kolegij je namijenjen svima zainteresiranima kako iz audiovizualnog tako iz odgojno-obrazovnog sektora: nastavnicima, edukatorima, djelatnicima kulturnih i obrazovnih institucija, voditeljima filmskih družina i klubova, voditeljima kina, festivala, udruga – svima koji se neposredno ili strateški bave područjem filmskog obrazovanja odnosno promicanjem filmske i medijske pismenosti. 

 Neke od tema koje će online kolegij pokriti obuhvaćaju:

– analize različitih metodičkih pristupa filmskoj nastavi 
– kuriranje filmskih izbora za školstvo i predškolski odgoj
– načine evaluacije učinka pojedinih pristupa filmskom obrazovanju 
– zagovaranje važnosti filmskog obrazovanja
– studije slučaja nacionalnih filmsko-obrazovnih strategija
– primjere iz prakse kinoprikazivača, festivala i filmskih arhiva, itd.

KAKO SE PRIJAVITI

Za sudjelovanje na kolegiju možete se prijaviti putem ove poveznice. Potrebno je samo registrirati se i odabrati opciju FREE koja omogućuje besplatni pristup tijekom četiri tjedna. Za eventualna dodatna pitanja možete se obratiti na kontakt-adresu filmska.pismenost@havc.hr, ili udruzi Djeca susreću umjetnost na info@sedmikontinent.org.

Tim Sedmog kontinenta također će sudjelovati u ovoj korisnoj i zanimljivoj edukaciji!

Uključite se u online seminarsku nastavu i otkrijte zašto je film važan u odgojno-obrazovnom procesu i dodatno usavršite vaša znanja na tom području uz podršku Britanskog filmskog instituta i njihovog iskustva!

#OSTANIDOMA!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo