Sedmi kontinent

GOSTUJEMO NA VAFI&RAFI 10. FILMSKOM FESTIVALU

Svibanj 2019.

Pozvani smo da održimo prezentaciju o našim aktivnostima s posebnim naglaskom na projekte Film u bolnici i razvijenu metodologiju u okviru projekta Vrtići u kvartovskom kinu na ovogodišnjem festivalu VAFI-RAFI 

 u Varaždinu 31. svibnja 2019. godine. Tom smo prilikom ispred 35 predstavnika svjetskih festivala posvećenih mladima i za mlade okupljenima u mreži Youth Cinema Network (YCN)  podijelili naša iskustva i naučene lekcije iz rada s najmlađima i onima u posebnim uvjetima bolničkog okruženja. 

YCN je mreža filmskih festivala mladih te organizacija i nastavnika medijske kulture koja potiče i poboljšava filmsko stvaralaštvo mladih. Mreža se sastoji od partnerskih festivala, organizacija i udruga koje aktivno djeluju na području filmskog stvaralaštva mladih. Zamišljena je kao jedinstvena platforma u okviru koje će biti postavljena zajednička web stranica, a glavni cilj joj je osnažiti filmsko stvaralaštvo mladih diljem Europe, poticati mlade na profesionalno bavljenje filmom i omogućiti omogućiti alate i znanja mladim ljudima kako bi svoje filmske priče mogli ispričati na festivalima diljem Europe. Krajnji cilj ove Mreže je obogatiti Europsku filmsku kulturu.

Festival VAFI & RAFI je filmski festival animiranih filmova koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti (VAFI sekcija), ali i filmski festival animiranih filmova za djecu i mlade (RAFI sekcija).

 

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo