Sedmi kontinent

HVALA HRVATSKOM UREDU ZA OSIGURANJE I ODVJETNIČKOM DRUŠTVU MAĐARIĆ I LUI NA DONACIJI PROJEKTU “FILM U BOLNICI”

Odvjetničko društvo Mađarići Lui kao i Hrvatski ured za osiguranje financijski su podržali naš projekt Film u bolnici i njegovu platformu za male pacijente u cijeloj Hrvatskoj www.filmubolnici.org

Podsjećamo kako je boravak djece u bolnicama je zahtjevan radi odvajanja od obitelji i prilagodbe bolničkoj svakodnevnici, stoga su dodatni programi podrške pacijentima iznimno važni. Kako je izjavio je prof.dr.sc. Goran Roić, dr.med., ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb: Boravak u bolnici je iznimno težak kako za djecu tako i za njihove obitelji. Niz je tu novih situacija i strahova s kojima se moraju suočiti. Zato je važno osigurati im sadržaje koji će njihov boravak u bolnicama učiniti «bezbolnijim» i uz pomoć kojih će se barem na kratko moći opustiti i «otputovati» u neke nove svjetove. Film je svakako moćan alat baš za to, a pritom je djeci jako blizak. Ovaj projekt pruža pomno odabran filmski sadržaj koji omogućava odmak od bolničke svakodnevnice i ujedno doprinosi unaprjeđenju procesa liječenja“. 

Naša je platforma www.filmubolnici.org dostupna u više od 20 bolnica u cijeloj Hrvatskoj te omogućava djeci – pacijentima besplatno gledanje filmova i posebnih kino dodataka na platformi 

Platforma sadrži 16 dugometražnih i 60 kratkometražnih filmova prikladnih za djecu od 3 do 15 godina, kao i posebna obraćanja redatelja, glumaca pacijentima-gledateljima. Za pristup platformi potrebno je samo unijeti lozinku koju djeca dobivaju prilikom registracije svog boravka u uključenim bolnicama.

Dosadašnji program financirali su Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni centar, a u 2018. godini zahvaljujući europskim sredstvima i partnerima iz Švedske i Belgije realizirana je digitalna platforma s filmovima i kino dodacima.

Veliko vam hvala!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo