Sedmi kontinent

HVALA ŽENSKOM LIONS KLUBU GRIČ NA DONACIJI PROJEKTU “FILM U BOLNICI”!

Boravak djece u bolnicama je i inače zahtjevan radi odvajanja od obitelji i prilagodbe bolničkoj svakodnevnici, a u vrijeme socijalne distance uslijed Covid pandemije taj osjećaj odvojenosti i izoliranosti još je izraženiji. 

Stoga je ženski klub Lions Grič odlučio donirati određena sredstva našem projektu „Film u bolnici“ koji u više od 20 bolnica u cijeloj Hrvatskoj omogućava djeci – pacijentima besplatno gledanje filmova i posebnih kino dodataka na platformi www.filmubolnici.org

Platforma sadrži 16 dugometražnih i 60 kratkometražnih filmova prikladnih za djecu od 3 do 15 godina, kao i posebna obraćanja redatelja, glumaca pacijentima-gledateljima. Pristup platformi je besplatan i potrebno je samo unijeti lozinku koju djeca dobivaju prilikom registracije svog boravka u uključenim bolnicama.

Dosadašnji program financirali su Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni centar, a u 2018. godini zahvaljujući europskim sredstvima i partnerima iz Švedske i Belgije realizirana je digitalna platforma s filmovima i kino dodacima.

U 2020. godini, zahvaljujući donacijama između kojih posebno ističemo onu ženskog kluba Lions Grič, platforma www.filmubolnici.org i dalje je aktivna i osigurava besplatno gledanje filmova malim pacijentima diljem zemlje!

Veliko vam hvala !

Vaša udruga Djeca susreću umjetnost

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo