Sedmi kontinent

Platformu www.filmubolnici.org podržala filmska strukovna udruženja

travanj i svibanj 2019.

„Film u bolnici“ podržalo je Hrvatsko društvo filmskih djelatnika (HDFD), najbrojnija i najstarija filmska strukovna udruga u Hrvatskoj koja gotovo 70 godina skrbi o dobrobiti hrvatskih filmskih profesionalaca te, vodeći se načelima društveno odgovornog poslovanja, svojim akcijama nastoji i doprinositi široj društvenoj zajednici. U podršci projektu „Film u bolnici“   posebno su se istaknuli članovi: Lana Barić, Tihana Lazović, Marina Redžepović, Lana Gojak, Mia Melcher, Ana Maras Harmander i Goran Navojec, koji su svojim posjetom iznenadili male pacijente u Klaićevoj bolnici te im pokazali kako se ulogirati na platformu i pregledavati sadržaj. Naime, dječica na platformi mogu izabrati među 16 dugometražnih i 60 kratkometražnih europskih filmova prikladnih za djecu od tri do petnaest  godina. Tu su za njih i posebno pripremljeni video pozdravi redatelja i glumaca, pacijentima – gledateljima.  

 

Za istaknuti je da su se u projekt uključile mnoge hrvatske bolnice i pedijatrijski odjeli i time dale priliku svim malim pacijentima da urone u svijet sedme umjetnosti. 

Do kraja godine, svoju podršku projektu dat će Hrvatsko društvo filmskih kritičara te Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

 

 

 

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo