Sedmi kontinent

Poklanjamo vam film za zimske praznike! 

Blagdani su vrijeme ponovnog susreta i okupljanja obitelji. Uz radost i darivanje, podsjećamo se da nam je obitelj važna potpora, ali također i koliko složeni i slojeviti mogu biti odnosi koje imamo sa svojim bližnjima. Film Moj brat lovi dinosaure bavi se upravo takvim temama, koliko nas obitelj određuje i kako iz nje možemo crpiti snagu.

U duhu blagdanskog darivanja Putujući Sedmi kontinent i Udruga Djeca susreću umjetnost poklanjaju vam besplatno gledanje ovog filma tijekom razdoblja zimskih praznika. 

Talijanski film Moj brat lovi dinosaure iz 2019. godine, topla je, duhovita i nagrađivana adaptacija knjige napisane prema istinitim događajima, redatelja Stefana Cipania, a govori o odnosu Jacka i njegovog brata Gia koji ima Downov sindrom. Začetak filma bio je viralni video iz 2015. u kojem je Jack intervjuirao svoga brata. Nakon toga slijedila je knjiga i istoimena ekranizacija Moj brat lovi dinosaure, koja je višestruko nagrađivana i pobudila je velik interes kod djece, ali i njihovih nastavnika zbog načina na koji se bavi temama inkluzije i odrastanja u kompleksnom i izazovnom svijetu današnjice. Foršpan filma možete pogledati na ovoj poveznici.

Trajanje filma je 101 minutu, ima hrvatske podnaslove i prikladan je za djecu od 11 godina na više. Također, za nastavnike smo pripremili popratne metodičke materijale za detaljnu obradu filma s učenicima. Metodičkim materijalima možete pristupiti preko ove poveznice

Dragi nastavnici, bilo bi nam iznimno drago da potaknete svoje učenike da pogledaju ovaj film i iskoriste dio vremena koje provode s obitelji za konstruktivno druženje i zajedničko učenje.

Također, potičemo vas da nakon praznika zajedno s učenicima istražite što i kako nam film govori, te proučite viralni video (poveznica) koji je Jacka iz stvarnog života naveo da napiše knjigu o svom životu s bratom Giom. 

Da biste pogledali film obratite nam se na info@sedmikontinent.org, čekamo vas! A nakon pogledanog filma i razgovora o njemu, slobodno nam se javite s komentarima i pitanjima — može i u obliku vašeg malog videa 🙂

Program Putujući Sedmi kontinent sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra te se provodi u partnerstvu s kinoprikazivačima i distributerima.Leave a Comment

Your email address will not be published.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo