Sedmi kontinent

POSTALI SMO KREATIVNI AMBASADORI NA MJESEC DANA!

Ožujak 2019.

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu ožujku, titulu kreativnih ambasadorica Potprograma MEDIA nosimo mi, voditeljice udruge Djeca susreću umjetnost – Edita Bilaver, predsjednica Udruge, i Ivana Jakobović Alpeza, voditeljica programa Udruge.

 

Ponosne smo i počašćene na ovom imenovanju koje se temelji na dosadašnjim rezultatima naše udruge, a posebno na dobivanju sredstava potpore Potprograma MEDIA u kategoriji poziva Promidžba europskog filma putem interneta i to dvije godine zaredom. Zahvaljujući europskim sredstvima usustavljena je digitalna platforma s više od 70 europskih filmova www.filmubolnici.org koja omogućava dijeljenje mišljenja i kritika malih pacijenata u Hrvatskoj, Švedskoj i Belgiji te njihovu međusobnu komunikaciju. 

U selekciji filmova platforme mogu se pronaći festivalski naslovi zemalja-partnera Švedske i Belgije iz recentne europske produkcije za djecu i mlade. Od domaćih filmova tu su naslovi iz filmskog programa Sedmi kontinent s osobitim naglaskom na hrvatska ostvarenja: “Otac” Veljka Popovića, “Ježeva kuća” Eve Cvijanović, “Smijuljica i Kišni” Ivane Guljašević te hrvatskoslovenski koprodukcijski serijal “Koyaa” Kolje Saakside i Studija dim. Kroz suradnju sa Zagreb filmom na platformi će se predstaviti nezaobilazni klasici iz serijala “Profesora Balthazara” i recentna hrvatska produkcija animiranog filma: “Prvi korak” Petre Kožar, “Bijela vrana” Mirana Miošića, “Bobo” Andreja Rehaka, “BLA BLA” Martine Meštrović, “Puž slikar” Manuele Vladić Maštruko, “Skriveni talent” Mirana Miošića i “Tajni laboratorij Nikole Tesle” Brune Razuma.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo