Sedmi kontinent

PRIJEDLOZI IZ TV PROGRAMA ZA MLADE FILMOLJUPCE #4

Nakon kratke pauze, tim Sedmog kontinenta vraća se s prijedlozima serija i filmova u kojima vaši učenici mogu uživati zajedno sa svojim obiteljima!

Izdvojili smo filmove i serije kako bismo vama i vašim učenicima preporučili najbolje naslove vrijedne gledanja izvan kina. Osim filmova odabranih s javnih televizijskih programa, odabrali smo i filmove dostupne na komercijalnim platformama za koje je potrebno platiti cijenu 1-2$, odnosno 7 do 14 HRK .
 
Pratite nas na našim Facebook i Instagram stranicama gdje ćemo u narednom periodu objavljivati brojne zanimljivosti vezane uz filmsku pismenost!

FILMOVI ZA NAJMLAĐE

NEVJEROJATNA PRIČA O DIVOVSKOJ KRUŠKI
(The Giant Pear, Danska/2017.)
r. Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick, 80′

Film je dostupan na sljedećoj poveznici.

Najveće avanture dolaze neočekivano – najbolji prijatelji, slon Sebastijan i mačka Prugica, žive sretno u mirnom primorskom mjestu Suncogradu. Za vrijeme pecanja, Prugica ulovi bocu s porukom u kojoj njihov omiljeni gradonačelnik Đibi javlja da je zaglavljen na Tajanstvenom otoku i da ga treba doći spasiti. Sjeme koje pronađu u boci izrast će u divovsku kruška, a kruška će postati brod s kojim će se zaputiti u uzbudljivu avanturu spašavanja Đibija! Film obiluje pozitivnim porukama za najmlađe gledatelje, ohrabrujući ih na domišljatost, upornost i prevladavanje strahova.

FILMOVI ZA OSNOVNOŠKOLCE

PRAZNIČNI DAN
(Jour de fete, Francuska / 1949.)
r. Jacques Tati, 83′

NEDJELJA 17. 05. u 11:05 na HRT 3

Državni je praznik i na seoskom trgu smjestio se mali putujući sajam i šator s kinom. Među domaćima koje upoznajemo je i poštar François, simpatični šeprtlja, koji je svima drag, ali ga nitko ne shvaća ozbiljno. Marcel i Roger koji vode sajam zafrkavaju se na njegov račun pa ga i napiju…

MOJA SESTRA MRŠAVICA
(My Skinny Sister, Švedska-Njemačka, 2015.)
r. Sanna Lenken, 95′

Film je dostupan na sljedećoj poveznici.

Film Šveđanke Sanne Lenken jedan je od najhvaljenijih filmova za mlade snimljen u proteklom desetljeću, a premijerno je prikazan na Berlinaleu 2015. godine gdje je osvojio Kristalnog medvjeda za najbolji film u programu za mlade. Glavna junakinja je djevojčica Stella, kojoj je najveći uzor njezina starija sestra Katja, profesionalna klizačica. Kada otkriju da Katja pati od poremećaja u prehrani, cijela obitelj naći će se u vrtlogu novih emocija. Ova iskrena i topla priča o odrastanju posebna je i zbog neodoljive i karizmatične Rebecke Josephson u ulozi mlade Stelle.

FILMOVI ZA SREDNJOŠKOLCE

PEKARICA IZ MONCEAUA
(Boulangere de Monceau, Francuska/1963.)
r. Eric Rohmer, 24′

UTORAK 19. 05. u 21:00 na HRT 3

Student prava redovito posjećuje jednu pekarnicu u Parizu kako bi očijukao s brinetom koja ondje radi.
Kratkometražni film “Pekarica iz Monceaua” prvi je film iz Rohmerova ciklusa tzv. Moralnih priča (Contes moraux).

ČUDA
(Le meraviglie, Italija-Švicarska / 2014.)
r. Alice Rohrwacher, 107′

SRIJEDA, 20. 05. u 21:45 na HRT 3

Život obitelji pčelara u Toskani poremećen je istodobnim dolaskom problematičnog tinejdžera i “reality-showa” koji želi pratiti obitelj.
Redateljica i scenaristica ovoga filma Alice Rohrwacher, među osvojenim brojnim nagradama i nominacijama, na festivalu u Cannesu 2014. dobila je nagradu žirija i nominirana je za Zlatnu palmu.

Uživajte u filmovima koje smo za vas odabrali!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo