Sedmi kontinent

Program Vrtići u kvartovskom kinu posjetilo više od 4000 djece

listopad 2019.

Program za predškolce Grada Zagreba ostvario rekordnu posjećenost ove godine, uključeno 25 gradskih vrtića, osam kulturnih centara, Učiteljski fakultet u Zagrebu, odgojitelji, pedagozi i roditelji. 

 

Udruga Djeca susreću umjetnost je prepoznala važnost i nužnost razvoja filmske pismenosti u predškolskom odgoju i obrazovanju te je u partnerstvu s gradom Zagrebom razvijen poseban program koji je započeo s realizacijom u 2016. godini. Danas, nakon treće godine provedbe razvijena je metodologija koja uključuje tri načela: svjesno gledanje odnosno osvještavanje gledanja filma na organiziranim projekcijama, vođeno gledanje koje podrazumijeva razgovor prije i  poslije projekcije te praktične aktivnosti na radionicama. Radionice na kojima se istražuje filmska umjetnost provode se kroz strukturalnu korelaciju, a aktivnosti su priređene prema načelu praktične pismenosti (engl. Hands-on literacy). 

 

Rad s djecom u ranom i predškolskom odgoju uključuje usavršavanje odgajatelja na području filmske pismenosti kao i niz predavanja za roditelje. Projekt se razvija uz strateško partnerstvo s Gradom Zagrebom, a program se provodi u osam kulturnim centrima.

 

Samo u 2018. godini sudjelovalo je 3799 djece i 365 odgojitelja u programu, a do kraja godine planirane su nove projekcije i radionice za zagrebačke gradske vrtiće i to na sveukupno 84 lokacije. 

 

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo