Sedmi kontinent

Putujući Sedmi kontinent nastavlja gostovati – provjerite stižemo li i k vama

listopad 2019.

I ove školske godine dolazimo u vaša lokalna kina, nakon Rovinja, Velike Gorice i Obrovca stižemo u Donju Zelinu, Novi Marof, Vodice, Varaždin, Knin. S nama dolaze poznata imena iz svijeta filma, a osim projekcija i razgovora s gostima, održat ćemo i edukacije za učitelje i nastavnike. 

 

Tijekom veljače i ožujka ove godine gostovali smo u Kinu Gorica (POU Velika Gorica) te u Kinu Antonio Gandusio u Rovinju (POU Rovinj). Bile su to dvije posebne obljetnice naše suradnje s oba kina – pet godina druženja uz film za djecu velikogoričkih i rovinjskih osnovnih škola i vrtića. Tom smo prilikom zamolili naše partnere za izjave koje prenosimo u cijelosti:

 

‘Program je zamišljen kao nadopuna sadržajima medijske kulture u okviru nastave Hrvatskoga jezika u osnovnoj školi. U Rovinju se pokazao kao pun pogodak, a kako je Grad u cijelosti financirao provođenje projekta, ove godine s velikim zadovoljstvom mogu najaviti sudjelovanje čak 1200 djece’, izjavila je ravnateljica POU Rovinj Dubravka Svetličić.

 

‘Kino Gorica realizira program na području Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle. S ovogodišnjim projekcijama ukupno će sudjelovati preko 10.000 učenika i predškolaca, a obzirom da program financijski podržava Grad Velika Gorica, cijene karata za učenike iznose simboličnih deset kuna. Raduje nas spoznaja da iz našeg kina izlaze vesela dječja lica koja su nešto više naučila o filmu i koja će nam se zbog toga i vraćati’, poručila je voditeljica kino djelatnosti POU Velika Gorica Vesna Gjurković.

 

Od gostiju filmaša, s djecom su se družile animatorice Antonija Veljačić i Petra Zlonoga, filmski kritičari Višnja Vukašinović, Silvestar Mileta, Boško Picula, Nino Kovačić, kompozitor filmske glazbe Hrvoje Nikšić, redatelj dokumentarnih filmova Igor Bezinović i redatelj Daniel Kušan. Za male filmofile u Rovinju provedene su i radionice optičkih igračaka.

 

Program uz financijsku podršku HAVC-a sustavno djeluje na 12 lokacija diljem Hrvatske, godišnje okuplja 22 tisuće djece, a dosada ih je čak 75 tisuća posjetilo destinaciju Sedmog kontinenta. Provedbu programa sufinanciraju i gradske vlasti, Grada Rovinja i Velike Gorice što je odličan primjer uključenosti gradskih vlasti u poboljšanje kvalitete obrazovanja djece.

 

Kako biste provjerili kada stižemo u Vama najbliže kino javite se našoj koordinatorici na skole@sedmikontinent.org! 

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo