Sedmi kontinent

SEDMI KONTINENT U BOLNICAMA PODRŽAVA I URED ZA UDRUGE!

2014. godine Udruga Djeca susreću umjetnost počinje sa provedbom projekta Sedmi kontinent u bolnici. U sklopu projekta oblikovani su posebni programi filmske pismenosti za djecu od 5 do 15 godina koja se nalaze u zagrebačkim bolnicama na dugotrajnijim liječenjima.

Provedba projekta obuhvaća projekcije filmskih naslova iz programa Sedmi kontinent te nakon toga djeci u goste, na bolničke odjele,  stižu filmski umjetnici i kreativci s kojima komentiraju filmove uz sudjelovanje moderatora.

Motivirani da se svim bolnicama i njihovim malim pacijentima u Hrvatskoj omogući sudjelovanje u projektu, 2017. godine projekt se sa europskim partnerima prijavljuje za provedbu u digitalnom okruženju, pod nazivom Film for kids at hospitals (skraćeno: Film in hospital) na Potprogram MEDIA.

Danas se europski projekt digitalnih platformi provodi u šest europskih zemalja (Švedska, Belgija, Slovenija, Italija, Španjolska i Hrvatska) te uključuje 22 bolnice iz Hrvatske te više od 180 iz navedenih europskih zemalja.

Temeljem Javnog poziva za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova u 2022. godinu, i našem su projektu Film in hospital – Pan-European Film Initiative for Young Audiences in Healthcare Structures, dodijeljena sredstva za sufinanciranje. Tako je i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske postao jedan od sufinancijera projekta te nam pomaže u provedbi projekta kako bi što više malih pacijenata moglo imati pristup kvalitetnom europskom filmu tijekom njihovog boravka u bolnicama, centrima za rehabilitaciju ili tijekom oporavka na kućnoj njezi.

Stajališta izražena na ovoj stranici isključiva je odgovornost Udruge Djeca susreću umjetnost i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

vlada_republike_hrvatske_logo     

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo