Sedmi kontinent

VRTIĆI U KVARTOVSKOM KINU ONLINE!

Podijeli na
Facebooku
Twitteru
LinkedInu
Redditu

Za sve vrtiće koji sudjeluju u programu Sedmi kontinent za najmlađe i dio su projekta Vrtići u kvartovskom kinu pripremili smo pravu online filmsku poslasticu.

Do sredine prosinca prikazivat ćemo online epizode animiranog serijala jednog od najistaknutijih autora animiranih filmova u Sloveniji, Kolje Sakside. On je redatelj, scenarist i producent ujedno i vrstan pedagog, čiji su se kratki filmovi pod nazivom Koyaa dosada prikazali na više od 150 međunarodnih festivala. Inspiraciju za svog animiranog junaka autor je pronašao u vlastitom liku.

Družimo se sa sjajnim likom koji se zove Koyaa i koji se na posve neobičan i zabavan način suočava sa svakodnevnim situacijama. On je poseban lutak, neobična imena, koji oživljava na ekranu i pomoću originalnih ideja rješava svoje probleme. A nedaće mu zadaju rasplesane čarape, leteća bilježnica, razigrani autić, tvrdoglave naljepnice i smrznuti šal.

U njegov svijet nas uvodi naša koordinatorica projekta Jana Šivak, koja ujedno provodi i online razgovor prije i poslije filma s vrtićancima.

Kako bi odgojitelji/ice što kvalitetnije pripremili djecu predškolske dobi na naše filmsko online druženje, prije projekcija šaljemo im poveznicu na prijedloge metodičkih aktivnosti koje mogu provesti u prostorijama vrtića. Niz predloženih aktivnosti koje odgojitelji mogu provoditi još tjednima nakon projekcije, imaju za cilj približavanje filmske priče i lutkarskog filma kao vrste animiranog filma. Istražiti će zajedno s djecom uloge pokreta i zvuka na filmu te kako zajedno oživiti lutka ili neki predmet.

Zabavimo se zajedno i ne zaboravite podijeliti s nama uratke vaše djece inspirirane Koyaa likom na mail vrtici@sedmikontinent.org 

 

Projekt Vrtići u kvartovskom kinu financiran je sredstvima Grada Zagreba, više na poveznici.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo