AKTIVNOSTI UZ PROJEKCIJU FILMA

NAJAVA FILMA

Najavljujemo gledanje animiranog filma “Pinocchio/Pinokio”, redatelja Enza D’ Ala, iz 2012. godine. 

Prije same projekcije animiranoga filma voditeljica projekta učenicima iznosi nekoliko informacija o redatelju i filmu. Učenike će pitati jesu li pogledali neki animirani film o Pinokiju. Informirat će ih da je slavni drveni lutak, poznat djeci i odraslima širom svijeta kao glavni lik priče za djecu  književnika Carla Collodija, inspirirao brojne filmske redatelje koji su ga poželjeli “oživjeti” i na filmskom platnu. Pitati znaju li koja je država domovina

slavnog Pinokija. Najaviti da će danas pogledati animirani film koji je režirao Pinokijev sunarodnjak, tj. sunarodnjak književnika Carla Collodija po čijem je književnom djelu snimljen animirani film koji slijedi. Obavijestiti ih da će u ovom animiranom filmu “likovi govoriti” talijanskim jezikom te da je redatelj filma, koji je i sam Talijan, u djetinjstvu često slušao priču o Pinokiju i odrastao uz nju. Stoga mu je snimanje ovoga filma predstavljalo veliki izazov i zadovoljstvo. Činjenica da će snimiti film o liku koji je proslavio njegovu domovinu te da će Pinokiju i ostalim likovima omogućiti da govore materinskim jezikom, navela ga je da za ovaj film angažira brojne suradnike iz domovine koji su dali veliki doprinos u području kulture i umjetnosti. Među talijanskim umjetnicima koji su radili na ovom filmu bio je i slavni glazbenik, tekstopisac i glumac Lucio Dalla.

PRIKAZIVANJE FILMA

Projekcija animiranoga filma Pinocchio/Pinokio, redatelja Enza D’Ala u trajanju od 80 min.

EMOCIONALNO-INTELEKTUALNA STANKA

Stanka u trajanju od nekoliko sekundi radi usustavljivanja dojmova i pripreme za nastavak rada.

Zabranjeno je neovlašteno kopiranje ili distribuiranje dijelova ili cijelog projekta. Projekt podliježe pravima Zakona o autorskim pravima.
Vlasnik autorskih prava je udruga Djeca susreću umjetnost.

Copyright © 2020 Sedmi kontinent

Powered by Protagonist

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo