Sedmi kontinent

Putujući Sedmi kontinent

Želja nam je privući najmlađu publiku u regionalna kina kvalitetnim i dobi prilagođenim filmovima koji će poticati njihovu kritičnost prema brojnim audiovizualnim sadržajima kojima su svakodnevno prepušteni.

„Putujuću“ varijantu programa Sedmi kontinent započeli smo 2014. godine u suradnji s nezavisnim digitaliziranim kinoprikazivačima s prostora cijele države, što je bilo olakšano projektom Hrvatskoga audiovizualnog centra i Ministarstva kulture “Digitalizacija nezavisnih kinoprikazivača”, kojim je 28 kina na prostoru cijele Hrvatske opremljeno suvremenom digitalnom tehnologijom. Suradnja je tako ostvarena s Kinematografima Dubrovnik i Kinom Sloboda u Dubrovniku, Kinom Gorica u Pučkome otvorenom učilištu u Velikoj Gorici, Kinom 30. svibnja u POU-u u Daruvaru, Kinom POU-a u Poreču, Kinom Antonio Gandusio u POU-u u Rovinju i Kinom Vodice u POU-u u Vodicama.
Suradnju i rad s osnovnim školama zadarskog zaleđa i otoka ostvarili smo zahvaljujući podršci Zadarske županije te Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Putujući Sedmi kontinent obuhvaća europske i hrvatske filmove koji su i dosad bili uključeni u programe Udruge. Nakon projekcije filma slijedi vođeni razgovor s gostom-stručnjakom (scenaristom, snimateljem, redateljem, filmskim kritičarom…), a učiteljima se dijele CD-ROMovi s metodički oblikovanim materijalima o odgledanome filmu. Ovisno o mogućnostima kinoprikazivača, učenici sudjeluju i u filmskoj radionici ili vođenoj analizi filma.

Zahvaljujući dosadašnjemu izvrsnom odazivu i zadovoljnim sudionicima, Udruga se raduje suradnji s kinoprikazivačima i iz drugih hrvatskih mjesta!

MAPA PUTUJUĆEG SEDMOG KONTINENTA

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo