Sedmi kontinent

TKO JE TKO U UDRUZI

Ivana Alpeza

VODITELJICA PROGRAMA

Ivana Jakobović Alpeza, profesorica je hrvatskog jezika i fonetike, kreativna producentica, selektorica filmova Sedmog kontinenta i voditeljica programa udruge Djeca susreću umjetnost. Područja njezinog interesa kreću se od kulturnog managementa i kulturnih politika, filmske pedagogije i teorije filma, a sjedinjuje ih pokretanjem filmskog programa Sedmi kontinent i poslovno kreativnim brakom s Editom Bilaver Galinec u udruzi Djeca susreću umjetnost. Da može, dokolicu bi kratila soarejama i stammtishevima. Ovako brine o duhovnom i fizičkom zdravlju svoje obitelji.

Edita Galinec

PREDSJEDNICA

Edita Bilaver Galinec, diplomirani je ekonomist s Bocconija u Milanu. Članica je Upravnog odbora Europskog udruženja filma za djecu. Osnovala je vlastitu tvrtku Bilaver Consulting za poslovno savjetovanje, a zajedno s Ivanom i Udrugu Djeca susreću umjetnost. Već dugi niz godina, kroz ta dva potpuno različita poslovna modela, spaja svoje strasti; kulturu i biznis. Oba koncepta temelji na ljubavi prema djeci, posebno imajući u vidu djecu kojima umjetnost i stvarno mora ići u susret. Marljivo i odgovorno pristupa svakom konceptu, kreirajući financijske planove i strateške korake. Uvjerena da umjetnost unosi promjene i razvija vrline u životima djece, sa svijetom sedme umjetnosti upoznaje i svoga sina.

NAŠ TIM

Katarina Puljko

KOORDINATORICA U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI

Katarina Puljko apsolventica je povijesti umjetnosti i anglistike. Svoj zanat peče u Muzeju suvremene umjetnosti, ali i priređujući izložbe i radionice izvan njega. Uz to predaje i engleski jezik. Zaljubljenica u putovanja i fotografiju, u kojoj je pronašla svoj oblik izražavanja. U udruzi Djeca susreću umjetnost koordinatorica je programa Sedmi kontinent za osnovnu školu.

Ana Naglić

KOMUNIKACIJA SA ŠKOLAMA

Ana Naglić, učiteljica je razredne nastave te trenutno radi u jednoj slavonskoj školi. U filmski program Sedmi kontinent ukljucena je od njegovog samog pocetka i voditeljica je komunikacija sa školama. Rođena Zagrepčanka svoje mjesto pod suncem pronašla je u malom slavonskom mjestu. Obožava rad s djecom i sve što ima veze s njima, a najponosnija je na ljetovanja s udomiteljskom djecom. Uživa u svojoj kućici u cvijeću, a najsretnjja je kada putuje u Zagreb na privatna i poslovna druženja.

Jana Šivak

KOORDINATOR PUTUJUĆI I VRTIĆ

Jana Šivak, apsolventica je produkcije na ADU (nadajmo se ne zauvijek:). U producentskim vodama je od 2004. u raznim područjima. Otkad je postala mama malog Tome poželjela je "manje" stresne dane i svojim produkcijskim i kreativnim vještinama barata u Udruzi Djeca susreću umjetnost na projektima VUKK i Putujući SK. Dio je produkcijskog tima Festival prava djece te s bratom glumcem osmišljava projekte za njihovu UO Grupa. Jako voli excell tablice i veseli ju rad s kreativnim i dragim ljudima!

VODITELJI PROGRAMA

IGOR BEZINOVIĆ

Igor Bezinović diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova i dugometražne filmove „Blokada“ i “Kratki izlet”. Radi kao predavač na Restartovoj Školi dokumentarnog filma, a predavao je i na radionicama brojnih filmskih udruga. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin.

SNJEŽANA GABELIĆ

Snježana Gabelić, profesorica je hrvatskoga jezika u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji, autorica je Vodiča za lektiru i gramatičkog udžbenika za drugi razred gimnazije u izdanju Školske knjige, voditeljica je filmskog kluba Nkg/a. Bavi se i pripremama za maturu u Trinomu. U filmskom programu Sedmi kontinent vodi filmske razgovore, analize i uvodnike, a osim djece često poučava nastavnike o metodici filmske umjetnosti. Obožava svoju obitelj, knjige i filmove.

IGOR MEDIĆ

Igor Medić profesor je hrvatskoga jezika u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. U filmski program Sedmi kontinent bio je uključen od samoga početka, isprva kao voditelj filmskih analiza i radionica u prostorima MSU-a, a potom i kao autor metodičkih materijala za pojedine filmske analize. Osim što uživa u čitanju najrazličitijih tekstova i u gledanju filmova, voli poticati druge da o njima kritički razmišljaju i argumentirano raspravljaju.

VALENTINA LISAK

Valentina Lisak prevoditeljica je i filmska kritičarka. Članica je Hrvatskog društva filmskih kritičara i uredništva časopisa Filmonaut. Surađivala je s festivalima kao što su Zagreb Film Festival, ZagrebDox, Pulski filmski festival, Dani hrvatskog filma, Animafest, Sonic Acts Festival u Amsterdamu i dr. U sklopu Sedmog kontinenta vodi analize i piše edukativne eseje o filmovima. Najviše voli povremene bjegove u prirodu, daleko od kompjutorskih ekrana i pouzdanog mobilnog signala.

VIŠNJA VUKAŠINOVIĆ

Višnja Vukašinović, profesorica je engleskoga jezika, filmska kritičarka, kustosica u MM centru, voditeljica filmskih večeri u Močvari. U filmskom programu Sedmi kontinent vodi filmske razgovore, analize i uvodnike, a u OŠ JJ Strossmayer vodi Filmski debatni klub. Osim djecu, često poučava učitelje i nastavnike o filmu. Višnja obožava sve što je film i filmsko, zaljubljena je u majčinstvo i avanturistička putovanja, a nadamo se uskoro i nekom njezinom režijskom dugometražnom uratku.

IVAN PAVLOVIĆ

Ivan Pavlović, profesor je hrvatskog i latinskog jezika i književnosti, amaterski sudionik dječjih emisija, kazališnih predstava, jednog dugometražnog igranog filma, voditelj dramskih grupa, povremeni saksofonist i jedriličar, profesionalno novinar i zaposlenik zagrebačke II. gimnazije. U filmskom programu Sedmi kontinent vodi filmske analize i razgovore o filmu i filmskim stvarima s ljudima koji vole (i prave) film ili upravo otkrivaju kako se to čini. S kćeri najradije gleda kraći metar, sa suprugom radije duži.

PETRA BELC

Petra Belc diplomirala je filozofiju i religijske znanosti, završila obrazovni program Ženskih studija, i trenutno pohađa poslijediplomski doktorski studij filma i književnosti. Istražuje polje eksperimentalnih filmskih praksi, tekstove objavljuje u popularnim i stručnim časopisima, kustosica je nekolicine galerijskih filmskih programa i autorica brojnih filmskih kino/TV trailera.

NINO KOVAČIĆ

Nino Kovačić je filmski, kazališni i medijski kritičar te dugogodišnji suradnik u produkciji filmskih festivala kao koordinator, selektor i voditelj Q&A (ZagrebDox, Animafest, Zagreb Film Festival, 25fps, DHF). Kao kritičar objavljivao je u časopisima poput Filmonauta, Zareza, Hrvatskog filmskog ljetopisa, portalima Kulturpunkt, Palunko, moj-film te emisiji Hrvatskog radija Filmoskop. Kao filmski edukator radi u sklopu projekta Sedmi kontinent od 2014. Živi i radi u Zagrebu.

MIRJANA DOBLANOVIĆ PEKICA

Mirjana Doblanović Pekica, učiteljica hrvatskoga jezika zaposlena u OŠ Svetvinčenat. Filmofil po osobnom opredjeljenju, pokušava filmom zaraziti i svoje učenike kroz nastavu i izvannastavne aktivnosti. U školi vodi Meku – radionicu medijske kulture kroz koju najčešće s djecom producira kratkometražne filmove različitih rodova. U filmskom programu Sedmi kontinent vodila je analize te odabire suradnike za što bolje i kvalitetnije provođenje sadržaja Putujućeg Sedmog kontinenta u Istarskoj županiji.

IVA NEMEC

Iva Nemec, profesorica je hrvatskog i talijanskog jezika te dramska pedagoginja. Predsjednica je udruge Kaleido u kojoj vodi multidisciplinarne umjetničke projekte i dramske radionice za djecu i mlade te tematske radionice za učitelje i nastavnike. Slobodno vrijeme uči od svoje dvoje djece i s njima smišlja priče koje pretvara u slike koje govore.

GORANKA PERKOVIĆ

Goranka Perković je na papiru učiteljica hrvatskog jezika i arheologinja, a u stvarnosti neselektivna zamjenska učiteljica i domaćica u Mediteranskom plesnom centru. Na Sedmom kontinentu moguće ju je susresti u Istarskoj županiji gdje vodi analize od kojih je jednu i napisala ili u sezonskim letovima koji ju dovode u grad Zagreb gdje čini isto. U mladosti je pokušala ozakoniti svoju ljubav prema filmu prijavom na ADU, no u zrelosti prihvaća ljepote izvanbračne zajednice s njime.

ANTONIJA VELJAČIĆ

Antonija Veljačić magistrica je animiranog filma i novih medija. Vodi školu crtanog filma za djecu i mlade u Zagreb filmu. Osobito voli mačke.

TINA ŠIREC DŽODAN

Tina Širec Džodan, profesorica povijesti umjetnosti i sociologinja kulture, radi kao tajnica HDLU Istre, kustosica, predaje slovenski jezik u pulskoj Gimnaziji i ŠPUD-u, no fokus djelovanja joj je oduvijek bio muzejska pedagogija i neformalni oblici školovanja. Rodnoj Puli, u kojoj se odrastanjem na filmskim festivalima zarazila „filmskom groznicom“ još u ranom djetinjstvu, vratila se nakon 18 – godišnjeg života u Ljubljani. U programu Sedmog kontinenta vodi radionice sa školskom i predškolskom djecom te uvodnike.

MAJA STANKOVIĆ

Maja Stanković, profesorica je hrvatskoga jezika, dramska pedagoginja, amaterska glumica i pripovjedačica bajki. U filmskom program Sedmi kontinent vodi radionice, a u OŠ kralja Tomislava predaje Hrvatski jezik. U slobodno vrijeme čita knjige i piše poeziju.

HRABREN DOBROTIĆ

Hrabren Dobrotić, diplomirani kroatist i komparatist književnosti, trenutno na doktoratu iz književnosti. Nakon završetka škole za filmsku kritiku i analizu u Kino klubu Zagreb, objavljivao recenzije u Zarezu, na filmskom blogu Goodtalking te na Arteistu. U Sedmom kontinentu vodio je filmske analize, razgovore i uvodnike te sudjelovao u projektu Film u bolnici. Bavi se i glazbom, svira u irskom punk-rock bendu, a niz godina se predano bavi i kušanjem piva.

VJERAN VUKAŠINOVIĆ

Vjeran Vukašinović diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost u Zagrebu. Od 2001. realizirao je nekoliko kratkih filmova i jedan cjelovečernji, od kojih je «Kad se smrkne» (2003.) osvojio nagradu na festivalu kratkog fima u Mostaru i «Odredište nepoznato» (2011.) nagrađen je nagradom žirija na Vukovarskom filmskom festivalu. U sklopu programa Kinokluba Zagreb vodi autorske filmske radionice, povremeno objavljuje kritike te vodi filmske analize za učenike osnovnoh škola u sklopu projekta Sedmi kontinent.

DINA VUKELIĆ

Dina Vukelić dramaturginja je i scenaristica, autorica više drama, adaptacija i scenarija za kratke igrane filmove. Surađivala je s nekoliko kazališta, filmskim i TV produkcijskim kućama, Hrvatskim radijom i HRT-om. Pored pisanja, filma i kazališta, Dina voli crtanje, čitanje i videoigre, a od 2016. godine suradnica je Sedmog kontinenta, gdje vodi radionice optičkih igračaka i radionice filmske analize.

MARIN LISJAK

Marin Lisjak studira komparativnu književnost i kroatistiku pri FFZG te Filmsku dramaturgiju pri ADU. U sklopu filmskog programa 7K vodi analize filmova s osnovnoškolcima te razgovore s uvaženim i ne toliko uvaženim hrvatskim filmašima. Trenutno planira svoju prvu televizijsku seriju. Privatni mu je život toliko neuzbudljiv da – osim preporuka za filmove i serije – nema s čima zamarati čitatelje!

ANAMARIJA ŽUGIĆ

Anamarija Žugić diplomirana je komparatistica i latinistica, doktorandica na studiju Književnosti, filma, izvedbenih umjetnosti i kulture. U Sedmom kontinentu vodi analize, radionice optičkih igračaka i filmske razgovore, a kada nije pred filmskim ekranom, uživa u kazališnim predstavama i koncertima te uređuje zanimljiva izdanja u izdavačkoj kući Ex Libris. Njezina je velika ljubav pjevanje, kojim se redovito bavi u svim oblicima - klasično, jazz, blues i rock.

MARTIN BABIĆ

Martin Babić, rođen je 1987. godine pod sasvim neobičnim okolnostima i od onda na dalje sve je postalo neobična okolnost. Nakon magistriranja Animiranog filma bavi se snimanjem animiranih filmova, uglavnom u neobičnim okolnostima, te radionicama animiranog filma za djecu i mlade u suradnji sa Sedmim kontinendom, HFS-om, Koferom punom kulture i drugima...

VLADIMIR ŠEPUT

TEA NUCAK

Tea Nucak, magistrica animiranog filma, redateljica animiranih filmova 'Otok' i 'Plesna haljina žutog mjeseca'. Učiteljica sam u osnovnoj školi. U tom poslu volim promatrati i sudjelovati u dječjoj kreativnosti, radoznalosti i životnoj radosti. Svakodnevno se bavim fotografiranjem, slikanjem, pišem priče i crtam skice za novi film.

EVA KRALJEVIĆ

Eva kraljević, diplomirana je filmska snimateljica i redateljica. U Sedmom kontinentu vodi filmske analize. Predavala je film i fotografiju na Školi primijenjene umjetnosti u Zagrebu, vodila radionice o filmu za mlade u sklopu filmskih festivala, a kao snimateljica radila je na nizu dokumentarnih i igranih filmova. Pored filma, bavi se sistemskim konstelacijama i medijacijom, voli planinariti i pjevati u zboru. Trenutno je na masteru iz dokumentarne režije u Engleskoj gdje završava svoj drugi dokumentarni film.

ANJA PLETIKOSA

Anja Pletkosa je dramaturginja s diplomom komparativne književnosti i kroatistike. Radi kao urednica i lektorica, u kazalištu i na filmskoj edukaciji djece i mladih, a na Sedmom kontinentu radi kao voditlejica filmskih analiza i autorica kratkih motivacijskih filmskih formi. U slobodno vrijeme ne bi mogla bez joge, prijatelja, obitelji i jazavčarke Lusi, te putovanja s najdražom osobom na svijetu.

KARLA LONČAR

Karla Lončar je diplomirana komparatistica i sociologinja, a trenutno studira na Poslijediplomskom doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu. Zaposlena je kao suradnica Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Stipendistica je američkog programa Fulbright, u sklopu kojega se na Pratt Instituteu (New York) pripremala za disertaciju o TV seriji Twin Peaks. U Sedmom kontinentu sudjelovala je u osmišljavanju priručnika za radionice te je vodila analize i razgovore o filmovima

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo