Sedmi kontinent

FUB gostovanja — stiže nam ni manje ni više nego veeeeliki Animafest!

Nakon gostovanja Pulice, stiglo je vrijeme za novo gostovanje na platformi filmubolnici.org. Stiže nam ni manje ni više nego — Animafest, drugi najstariji festival na svijetu koji je potpuno posvećen animiranom filmu. Naši stari prijatelji iz Animafesta ove godine gostuju na platformi i — ponovno uživo <3

KBC Sestre milosrdnice, u utorak, 6.6. dočekuje selektirane filmske naslove ovogodišnjeg Animafesta na projekciji uživo kojima će prisustvovati i dvije autorice — Mirela Ivanković Bielen i Olga Titova. Gledamo filmove Princeza Patlidžan, red. Dina Velikovskaya; Između dvije sestre, red. Anne-Sophie Gousset, Clément Céard; Na svijetlu, u sijeni, red. Rika Nakayama i Usput, o pticama, red. Alla Vartanyan; Papučice za zvijezdu, red. Olga Titova i Putovanje, red. Mirela Ivanković Bielen, koji će tek biti prikazani na ovogodišnjem Animafestu.

Uz gostovanje uživo za vrijeme Animafesta, festival nastavlja putovati u sve bolnice u Hrvatskoj preko platforme filmubolnici.org s ukupno 16 filmova, donoseći filmsku magiju svjetske animacije malim pacijentima. Tako će korisnici platforme filmubolnici.org, djeca i mladih u hrvatskim bolnicama, imati priliku sudjelovati u festivalskoj atmosferi bez obzira gdje se nalazili. I to, pazite ovo — naredna 2 mjeseca! No, to nije sve — potpuno besplatno!

Hvala Animafestu na zajedničkom poticanju dostupnosti filmske kulture najranjivijim društvenim skupinama.

Animafest, festival animiranog filma, koji se u Zagrebu održava od 5. do 10.6.2023., drugi je najstariji svjetski festival animiranog filma (odmah nakon Annecy International Animated Film Festivala). U svojoj dugoj povijesti prikazao je niz sjajnih (i višestruko nagrađivanih) filmova, a zahvaljujući platformi filmubolnici.org stiže i u sve bolnice.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo