Sedmi kontinent

Gostovanje Animafesta u Vinogradskoj

Uz gostovanje Animafestovih filmova na filmubolnici.org, Animafestove ovogodišnje gošće — autorice i natjecateljice Olga Titova i Mirela Ivanković Bielen gostovale su u KBC Sestre milosrdnice ❤️

Olga nam je došla u goste s lutkama glumcima iz svog filma Papučice za zvijezdua Mirela s prekrasnom pričom u putovanju. Ne moramo ni reći da je nakon projekcije održana rasprava o filmu dostojna velikog filmskog festivala ❤️

Animafest je s nama na platformi filmubolnici.org cijelo ljeto. I to potpuno besplatno! A da ne govorimo da neki od filmova još nisu prikazani na ovogodišnjem festivalu, a dostupni su na našoj najdražoj platformi.

Sretno gledanje i zaljubljivanje u animaciju svima ????

Uz gostovanje selektiranim filmskim naslovima Animafesta koji će potpuno besplatno biti dostupni naredna 2 mjeseca hospitaliziranoj djeci i mladima, Animafest i Film u bolnici su gostovali u KBC Sestre milosrdnice projekcijom uživo. Okupljena djeca i mladi su uživali u projekcijama filmova Princeza Patlidžan, red. Dina Velikovskaya; Između dvije sestre, red. Anne-Sophie Gousset, Clément Céard; Na svijetlu, u sijeni, red. Rika Nakayama i Usput, o pticama, red. Alla Vartanyan; Papučice za zvijezdu, red. Olga Titova i Putovanje, red. Mirela Ivanković Bielen. Filmovi će biti prikazani na ovogodišnjem Animafestu koji traje sve do subote, 10.6.2023. Projekcijama su se pridružile i autorice Mirela Ivanković Bielen i Olga Titova koje su podijelile s okupljenima svoja dugogodišnja iskustva rada na animiranim filmovima i sa sobom donijele filmsku magiju kojom su barem malo uljepšale bolničke dane djeci i mladima.

Udruga Djeca susreću umjetnost započela je s provedbom projekta Film u bolnici na odjelima zagrebačkih bolnica 2014. godine. Danas se putem filmubolnici.org provodi u više od 20 bolnica diljem Hrvatske kao dio pan-europskog projekta koji se od 2018. godine provodi u 6 zemalja omogućavajući dostupnost kulturnog sadržaja djeci u ranjivim situacijama. Projekt sufinanciraju MEDIA potprogram, Ministarstvo kulture, HAVC — Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Ured za udruge.

Besplatan je za sve male pacijente i omogućuje pristup biranoj bazi filmova, edukativnom i interaktivnom sadržaju, sudjelovanje na Zoom radionicama te susrete s filmskim profesionalcima, učenje i ono najvažnije, kreativne razgovore, što čini njihove bolničke dane lakšim i ugodnijim.

Udruga Djeca susreću umjetnost od 2012. mari o filmskoj pismenosti djece i mladih.

O autoricama:

Mirela Ivanković Bielen rođena je u Zagrebu 1977. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2004. Godine na pedagoškom odjelu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. U svom radu posvetila se grafici i crtežu. Radi ilustracije za nacionalne parkove, institucije, izdavačke kuće, te za reklame i edukativne videe. Članica je umjetničkih udruga ULUPUH i HDLU.

Olga Titova (1962.) diplomirala je na Odsjeku za umjetnost škole VGIK 1989. Radila je kao umjetnica i redateljica u studijima Ekran, Sojuzmultfilm, Classic, Christmas Films.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo