Sedmi kontinent

Online filmska srijeda uz Ježevu kuću za Hedgehog Awareness Week

Svaka druga srijeda je rezervirana za program Online filmska srijeda kada se na online filmskim projekcijama okupljaju djeca i mladi iz bolnica diljem Hrvatske. Ove smo srijede u standardnom terminu — vidimo se 3.5.2023. u 14:00 sati na Zoom linku.

U srijedu, 3.5.2023. u 14:00 gledamo film:
Ježeva kuća (2017.), 10 minuta, za dob 5+, redateljica Eva Cvijanović (Hrvatska)
Šaljem link za sve koji imaju pristup platformi za slučaj da nam internet ne bude naklon.
O filmu:
U raskošnoj šumi živi jež kojemu se ostale životinje dive, ali mu i zavide. No Ježurkina nepokolebljiva odanost svome domu nervira četiri nezasitne zvijeri koje kreću u pohod prema njegovoj kući gdje dolazi do uzbudljivog i bodljikavog obračuna. Snimljena prema klasičnoj poemi Branka Ćopića, Ježeva kuća je topla i univerzalna priča za mlade i stare koja nas podsjeća da uistinu nema mjesta kao što je dom.
U dijelu europskih zemalja u tjednu od 01. do 7. svibnja se obilježava tjedan ježeva, a Film u bolnici se pridružuje na najljepši mogući način — filmskom uspješnicom redateljice Eve Cvijanović, Ježeva kuća, snimljenom prema književnom klasiku Ježeva kućica, Branka Čopića. Pustolovine i mudrosti Ježurke Ježića uz koje odrastaju generacije, nagrađen je na Berlinaleu, Animafestu, Danima hrvatskog filma i na festivalima u Kyotu, Ottawi, Bruxellesu, Lisabonu te je dobitnik nagrade Europskog saveza za djecu ECFA (2018), a sada stiže u bolnice diljem Hrvatske.
Vidimo se na projekciji filma za sve generacije!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo