Sedmi kontinent

Opći uvjeti korištenja i GDPR


Korištenjem Internet stranice Udruge Djeca susreću umjetnost (dalje u tekstu: DSU) smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja web stranice te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju, uključujući odredbe o obradi podataka i pravila u vezi s kolačićima.

Korištenjem sadržaja ove web stranica korisnik prihvaća sve eventualne rizike koji nastaju korištenjem ove web stranice te prihvaća koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

DSU se u potpunosti odriče svake odgovornosti (I) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove web stranice, (II) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove web stranice, te za (III) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove web stranice.

DSU zadržava pravo izmjene sadržaja i uvjeta korištenja Internet stranice bez obaveze prethodne najave te nije odgovorno za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

DSU nastoji održati sve funkcionalnosti prilikom Internet stranice, no ne može jamčiti da će sve funkcionalnosti biti uvijek dostupne niti odgovara za eventualnu nedostupnost stranice kao ni za štetu koja bi mogla nastati zbog prekida dostupnosti, neobjavljivanja odnosno brisanja sadržaja ili greške u radu stranice.

DSU ne odgovara za sadržaje niti za raspoloživost drugih stranica na koje upućuje poveznicama.

Dokumenti, fotografije, podaci, informacije kao i bilo koji dio sadržaja objavljeni na stranici ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe

Sadržaj na web stranici (www.sedmikontinent.org) zaštićen je autorskim pravima. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice (www.sedmikontinent.org), bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici (www.sedmikontinent.org) ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka DSU-a ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu DSU-u ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Dopušteno je stavljati poveznicu Internet stranice DSU-a ili njenog sastavnog dijela na druge stranice.

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka

 1. Uvodne odredbe

Pristupanjem i/ili uporabom Internetskih stranica Udruge DSU, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio te da je suglasan s Uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe DSU  Internetskih stranica. Ukoliko Korisnik s istim  nije suglasan, dužan se suzdržati od korištenja istih, napustiti ih te ne pristupati i/ili koristiti Internetske stranice Udruge DSU.

 1. Promjene povjerljivosti podataka

DSU  je ovlašten izmijeniti Izjavu o povjerljivosti podataka u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka na DSU  Internetskim stranicama. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskim stranicama. Bilo kakvo korištenje ovih Internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika nakon takve obavijesti podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.

Korisnik se obvezuje povremeno iznova pročitati Izjavu o povjerljivosti podataka kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Ukoliko Korisnik koristi Internetske stranice nakon izmjene Izjave o povjerljivosti podataka, presumira se da se upoznao s izmjenama, da ih razumije i u cijelosti prihvaća. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

 1. Vrste prikupljenih informacija i uporaba prikupljenih informacija

DSU  prikuplja osobne informacija koje identificiraju Korisnike Internetskih stranica. Kada se Korisnik uključi u određene aktivnosti na DSU  Internetskim stranicama, kao što su otvaranje korisničkog računa, pretplata na newsletter, objavljivanje sadržaja i/ili objavljivanje tekstova na forumima, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija društvu DSU, traženje informacija o uslugama Udruge DSU, postavljanje video zapisa, DSU  može zatražiti od Korisnika pružanje određenih informacija o sebi. Korisnik nije dužan uključiti se u navedene aktivnosti. Ukoliko se Korisnik odluči uključiti, DSU je ovlašten zatražiti osobne informacije:  ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj.

DSU  je ovlašten koristiti osobne informacije Korisnika kako bi vam ponudio usluge, organizirao programe filmske pismenosti, unaprijedio rad Internetskih stranica, poboljšao oglašivačke i promocijske napore, analiziralo uporabu Internetskih stranica, poboljšao ponudu usluga te ispitao vaše iskustvo s trećim stranama.  DSU  je izričito ovlašten koristiti komentare Korisnika  kako bi druge korisnike obavijestio o uslugama. Takav komentar može biti objavljen u DSU oglašivačkim materijalima na Internetskoj stranici. Osim toga, ako koristite Internetske stranice Udruge DSU za slanje informacija ili proizvoda drugim osobama, DSU je ovlašten pohraniti osobne informacije Korisnika i primatelja. DSU  je ovlašten koristiti osobne informacije Korisnika za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta, poštivanje ugovora, uključujući Uvjete korištenja i Izjave o povjerljivosti podataka DSU Internetskih stranica, poštivanje odgovarajućih zakona te suradnju sa službama za provođenje zakona.

DSU  je ovlašten prikupljati informacije koje ne identificiraju specifičnog Krajnjeg korisnika, uključujući Uniform Resource Locator (URL) internetske stranice koju je Korisnik posjetio prije otvaranja Internetske stranice Udruge DSU, URL internetske stranice koju je Korisnik posjetio nakon napuštanja DSU  Internetske stranice, vrsta pretraživača kojeg Korisnik koristi te Korisnikovu Internet Protocol (IP) adresu. Ovlašteni pružatelji usluga i oglašivači, mogu automatski prikupljati ove informacije prilikom posjete DSU Internetske stranice, putem „kolačića“ i  drugih alata. DSU koristi takve podatke isključivo za rješavanje problema, administriranje Internetske stranice, analizu trendova, skupljanje demografskih podataka, analizu sukladnosti s pozitivnim propisima i suradnju sa službama za provođenje zakona.

Ovisno o vrstama aktivnosti, neke informacije su određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. Ako Korisnik ne pruži obvezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost. DSU  neće prikupljati osobne podatke putem svojih internetskih  stranica i to: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili elektronička adresa korisnika, osim ako ih Korisnik dobrovoljno prijavi, registra na DSU internetskim stranicama ili isto učini putem ankete, suglasnošću i/ili ako tako dopuštaju važeći zakoni i propisi za zaštitu osobnih podataka.

 1. Objavljivanje osobnih informacija

DSU  neće dijeliti Identifikacijske osobne informacije s drugim stranama.

DSU  je ovlašten otkriti informacije o Korisniku u svrhu zaštite Udruge DSU i zaštite drugih. DSU  je ovlašten otkriti Identifikacijske osobne informacije Korisnika  kad je opravdano očekivati da će njihovo otkrivanje pomoći provođenju zakona ili je nužno kao posljedica sudskog naloga, da će osigurati sukladnost s ovom Izjavom o povjerljivosti podataka, Uvjetima o korištenju naših Internetskih stranica ili drugim ugovorima; ili zaštititi prava vlasništva ili sigurnosti ovih Internetskih stranica, njihovih Korisnika ili drugih osoba.

Ako Korisnik ne želi da se njegovi osobni podaci upotrebljavaju za podršku odnosa s kupcima (osobito za izravni marketing ili istraživanje tržišta), DSU  će poštovati Korisnikov izbor. Osobne identifikacijske podatke Udruge DSU ne prodaje ni ne plasira na tržište trećim osobama.

 1. Nadopune i ispravljanje informacija

Korisnik je ovlašten promijeniti bilo koji osobni podatak slanjem e-mail poruke ili promjenom profila korisnika. U e-mail poruci Korisnik je dužan navesti ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti. Korisnik također može svakodobno zatražiti brisanje ili uklanjanje informacija o svom korisničkom računu. Korisnik je upoznat da DSU  ne može izbrisati informacije povezane s prošlim transakcijama na DSU Internetskim stranicama.

 1. Izbor korisnika u vezi s prikupljanjem i uporabom informacija

Korisnik ne može isključiti primanje Administrativnih e-mail poruka koje se odnose na Korisničku aktivnost na Internetskoj stranici, i uključuju poruke u vezi s određenim Korisničkim računima, zahtjeve ili upite te poruke u vezi s uslugama. Ukoliko Korisnik ne želi primati promocijske e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja možete odabrati opciju otkazivanja primanja promocijskih e-mail poruka. U slučaju kontaktiranja, Korisnik treba navesti ime i prezime, adresu, e-mail adresu i koju vrstu promocijskih e-mail poruka više ne želi primati.

 1. Zaštita podataka

Za zaštitu osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka ili izmjena te od neovlaštenog otkrivanja ili pristupa DSU  poduzima tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

Korisnik može pristupiti osobnim informacijama na DSU  Internetskim stranicama pomoću zaporke i e-mail adrese. Korisniku se preporučuje ne otkrivati zaporku trećim osobama. Korisnik je upoznat s činjenicom da niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Iako DSU  provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s naše Internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

 1. Praćenje podataka

DSU  je ovlašten pohranjivati na vašem računalu „kolačiće“ koji sadrže informacije o Korisniku koji se koriste radi uštede vremena Korisnika za vrijeme korištenja Internetskih stranica Udruge DSU, radi praćenja i usmjeravanja Korisnikovih interesa s ciljem pružanja usluga prilagođenih svakom Korisniku te za kupnju. „Kolačići“ također prikupljaju neosobne informacije Korisnika. DSU  može koristiti Treće agencije za oglašavanje za prikazivanje oglasa na DSU Internetskoj stranici. Kao dio njihove usluge Treće agencije mogu staviti odvojene „kolačiće“ na vaše računalo, nad kojima DSU nema pristup ili kontrolu. Korisnik  može urediti postavke pretraživača kako bi odbio „kolačiće“, u kojem slučaju se može dogoditi da neki dijelovi DSU Internetskih stranica možda neće pravilno raditi. DSU  može koristiti i druge standardne tehnologije za praćenje uporabe Internetskih stranica i promocija, te može dozvoliti Trećim pružateljima usluga korištenje ove metode u ime Udruge DSU.

 1. Povjerljivost podataka trećih internetskih stranica

Ova Izjava o povjerljivosti podataka se odnosi samo na uporabu i objavljivanje informacija koje društvo DSU  prikuplja od Korisnika. Druge Internetske stranice kojima se može pristupiti putem DSU Internetskih stranica imaju svoje izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korištenja i objavljivanja na njima. DSU  ne snosi odgovornost za načine i uvjete rada trećih strana.

 1. Primjena izjave

Ova izjava primjenjuje se od 15.10.2018. do opoziva od strane Udruge DSU.

GDPR (General Data Protection Regulation), odnosno Opća uredba o zaštiti osobnih podataka, jest uredba Europske unije koja regulira zaštitu osobnih podataka i primjenjuje se od 25. svibnja 2018. 

 

Na koga se odnosi GDPR? 

U DSU-u GDPR se prvenstveno odnosi na privatne korisnike koji upotrebljavaju usluge DSU-a. No, uredba se odnosi i na poslovne korisnike kod kojih je moguće utvrditi o kojoj je privatnoj osobi riječ, npr. na škole. 

 

Koje vrste osobnih podataka DSU prikuplja? 

Uvijek prikupljamo samo one podatke koji su nam nužni za poslovanje, odnosno koji su nužni za postizanje određene zakonite svrhe. 

DSU nikada ne prikuplja neprimjerene podatke. 

Osobni podaci koje najčešće prikupljamo jesu ugovorni podaci. Ugovorne podatke dali ste nam pri sklapanju ugovora (to su matični podaci, npr. ime i prezime, poštanska adresa, OIB, datum rođenja, podaci za kontakt, brojevi žiro računa i tekućeg računa). 

 

Koliko dugo DSU čuva vaše podatke? 

Podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako je važećim propisima za pojedinu svrhu predviđeno duže ili kraće vrijeme čuvanja. 

 

Kako i u koju svrhu DSU obrađuje vaše podatke? 

Vaše podatke prvenstveno obrađujemo u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora. Upotrebljavamo ih radi provjere identiteta, pružanja ugovorne usluge, obračuna i naplate troškova i honorara, kontaktiranja u vezi s pružanjem usluge, te drugih radnji povezanih sa sklapanjem i izvršenjem ugovora u skladu sa zakonom. 

 

Kome DSU prosljeđuje moje osobne podatke? 

DSU ne prodaje osobne podatke korisnika nikome nikada niti ih prosljeđuje i razmjenjuje s drugim pravnim ili privatnim osobama, osim ako postoji zakonska obveza ili izričito ovlaštenje na temelju zakona (npr. na temelju zahtjeva suda), ako za obavljanje pojedinih poslova angažiramo drugu osobu kao tzv. podizvođača (npr. isplate zbrojnih naloga putem ugovorenog računovodstvenog servisa, tiskanje i dostava računa, održavanje sustava, prosljeđivanje agencijama za naplatu potraživanja) ili cesije, tj. ustupa tražbine trećim osobama na temelju članka 80. Zakona o obveznim odnosima. 

Uvod

Udruga Djeca susreću umjetnost (DSU), Nova Ves 18, Zagreb (dalje: DSU), pridaje osobitu pozornost zaštiti osobnih podataka i privatnosti (dalje: zaštita privatnosti) svojih korisnika u skladu s važećim propisima i najboljom europskom praksom. Zaštita privatnosti korisnika DSU-a sastavni je dio naših usluga te važan čimbenik korisničkog iskustva.

Politikom zaštite privatnosti korisnika DSU-a (dalje: Politika) svojim korisnicima želimo pružiti jasne informacije o obradi i zaštiti njihovih osobnih podataka u DSU-u te im omogućiti jednostavan nadzor i upravljanje nad njihovim osobnim podacima. 

Politikom se ne umanjuju prava i ne uspostavljaju obveze korisnicima u odnosu na obradu osobnih podataka, a koje korisnici imaju na temelju važećih propisa i mogućih ugovornih odredbi o zaštiti osobnih podataka. Politika je jednostrani pravno obvezujući akt DSU-a.

 1. Područje primjene 
 2. Načela obrade osobnih podataka 
 3. Kako prikupljamo osobne podatke 
 4. Koje vrste osobnih podataka prikupljamo 
 5. U koje svrhe upotrebljavamo prikupljene osobne podatke 
 6. Kome se obratiti 
 7. Izmjene, dopune i prijelazne odredbe Politike
 8. Primjena Politike
 1. Područje primjene

Politika se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika DSU-a koje DSU prikuplja, upotrebljava ili na drugi način obrađuje. Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno (dalje u tekstu: podatak ili osobni podatak). Obrada podataka jest bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, primjerice prikupljanje, snimanje, spremanje, upotreba, prijenos osobnih podataka i uvid u osobne podatke. 

Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak jest podatak koji je izmijenjen na način da se ne može povezati s određenom fizičkom osobom ili se ne može povezati bez nerazmjernog truda pa se stoga, u skladu s važećim propisima, i ne smatra osobnim podatkom. 

Politika se primjenjuje na usluge i proizvode DSU-a koji uključuju obradu osobnih podataka. 

DSU je voditelj obrade u odnosu na osobne podatke svojih korisnika u smislu važećih propisa o zaštiti osobnih podataka. 

Politika se odnosi na fizičke osobe i pravne subjekte – kupce i dobavljače usluga DSU-a (dalje Korisnici) i/ili su zainteresirane za navedeno (dalje u tekstu: Potencijalni korisnici)

 1. Načela obrade osobnih podataka

2.1. Povjerenje 

Želimo biti pouzdan partner Korisnicima u zaštiti njihove privatnosti i opravdati povjerenje koje su nam ukazali. Također želimo biti potpuno transparentni i jasni u pogledu obrade osobnih podataka Korisnika. To je, među ostalim, i svrha ove Politike. Korisnici nam se uvijek mogu obratiti sa zahtjevom za izmjenu osobnih podataka koji se na njih odnose ili s očitovanjem volje o tome u koje svrhe žele, odnosno ne žele da se njihovi podaci obrađuju.

2.2. Zakonitost i najbolja praksa 

Pri obradi osobnih podataka postupamo u skladu sa zakonom, ali istovremeno nastojimo primjenjivati više standarde i najbolju europsku praksu. 

2.3. Ograničena svrha obrade 

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo samo u određenu i zakonitu svrhu te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika.

2.4. Smanjenje količine podataka 

Uvijek upotrebljavamo samo one podatke Korisnika koji su primjereni i nužni za postizanje određene zakonite svrhe, a ne i više podataka od toga.

2.5. Obrada u neimenovanu obliku 

Kad god je to moguće i opravdano, upotrebljavamo podatke u neimenovanu obliku. Podacima u neimenovanu obliku smatraju se prvenstveno anonimni podaci. 

2.6. Cjelovitost i povjerljivost 

Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja (npr. pristup osobnim podacima Korisnika imaju samo ovlaštene osobe kojima je to nužno za obavljanje njihova posla, a ne i drugi zaposlenici).

2.7. Kvaliteta osobnih podataka 

Pridajemo veliku važnost kvaliteti podataka koje obrađujemo. Osobni podaci koje obrađujemo moraju biti točni, potpuni i ažurni kako bismo osigurali maksimalnu zaštitu podataka Korisnika i spriječili eventualne zloupotrebe. Zato nam je važno da nas Korisnik o svakoj promjeni podataka obavijesti odmah ili u najkraćem roku.

2.8. Ograničeno vrijeme pohrane 

Podatke Korisnika pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže ili kraće vrijeme čuvanja ili u drugim slučajevima izričito propisanim zakonom. 

 1. Kako prikupljamo osobne podatke

Podatke prikupljamo prvenstveno izravno od Korisnika ili Potencijalnog korisnika, i to na način da nam ih oni dostave. 

Prikupljamo podatke koji nastanu automatski kad Korisnik upotrebljava usluge i/ili proizvode DSU-a.

Preduvjet za svako prikupljanje osobnih podataka Korisnika jest postojanje odgovarajuće pravne osnove utemeljene na zakonu.

 1. Koje vrste osobnih podataka prikupljamo 

Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za postizanje određene zakonite svrhe. 

 1. U koje svrhe upotrebljavamo prikupljene osobne podatke 

DSU podatke korisnika prikuplja i obrađuje (dalje: upotrebljava) prvenstveno u svrhe sklapanja i izvršenja ugovora između Korisnika i DSU-a. To osobito uključuje upotrebu podataka radi provjere identiteta Korisnika, platežne sposobnosti Korisnika, pružanja ugovorene usluge, obračuna i naplate troškova i honorara, dostave/isporuke naručenih proizvoda/usluga, kontaktiranja s Korisnikom ako je to potrebno u vezi s pružanjem usluge, te drugih radnji povezanih sa sklapanjem i izvršenjem ugovora u skladu sa zakonom. 

 1. Kome se obratiti 

Svoja prava iz u odnosu na osobne podatke Korisnik može ostvariti obraćanjem na adresu sjedišta DSU-a. 

 1. Izmjene, dopune i prijelazne odredbe Politike 

Politika stupa na snagu i na nove se Korisnike počinje primjenjivati na dan objave. 

 1. Primjena Politike

Ovi uvjeti korištenja primjenjuju se od 25.05.2018. godine do opoziva od strane udruge DSU.

Davanjem privole pristajete na prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih kontakt podataka koje ste unijeli u web obrazac „PRIVOLA ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA“ putem web stranica na web sjedištu www.sedmikontinent.org, ustupljenih udruzi Djeca susreću umjetnost (DSU), Nova Ves 18, 10000 Zagreb, OIB: 31865324772.

Radi se isključivo o podacima navedenim u web obrascu, a koji se, uz vašu privolu, mogu koristiti isključivo u svrhe koje su navedene u tekstu pojedine privole na web obrascu. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te privolu niste dužni dati odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u web obrazac „PRIVOLA ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA“ niti pristati da se već dostavljeni podaci koriste u opisane svrhe.

Udruga DSU će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Udruga DSU grupa štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su izričito propisani zakonom i sljedećim tvrtkama-partnerima koji nam omogućavaju da izvršimo obrade podataka unesenih u web obrazac „PRIVOLA ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA“:

 • Za email komunikaciju koristimo sustav MailChimp čija je tvrtka vlasnik locirana u Sjedinjenim Američkim Državama. Kompanija MailChimp koristi propisane sigurnosne mjere za zaštitu podataka usklađene sa sigurnosnim zahtjevima Europske Unije (Privacy Shield certifikat). Vaši osobni podaci koje ste unijeli u kontakt formu mogu biti preneseni u navedeni sustav, ali isključivo u svrhu izvršenja svrha obrade osobnih podataka navedenih u obrascu „PRIVOLA ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA“.

Obradi osobnih podataka možete se u svako doba usprotiviti i opozvati danu privolu u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka u svrhu promotivnog informiranja.

 

Opoziv privole možete podnijeti e-poštom na adresu info@sedmikontinent.org. Na iste načine možete zatražiti uvid u svoje osobne podatke, privole za korištenje osobnih podataka, zatražiti preuzimanje svojih osobnih podataka, brisanje svojih osobnih podataka (osim podataka za koje postoji zakonska osnova za njihovo čuvanje) i ostala prava propisana Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Naknadno povlačenje privole, ne utječe na zakonitost ranije provedenih obrada osobnih podataka.

Osim svrha obrade navedenih u tekstu privole za obradu osobnih podataka na koju ne morate pristati, Vaše osobne podatke koristi ćemo i za svrhu izvršavanja onih usluga koje ste zatražili (informiranje, radionice, edukacije, sudjelovanje na događanjima i slično). Ako to nije drugačije navedeno u tekstu privole, podaci se prikupljaju trajno zbog toga što do povlačenja privole smatramo da postoji Vaš interes za svrhu zbog koje obrađujemo Vaše osobne podatke. U slučaju da ste nam u više navrata kroz različite web stranice ili na druge načine ostavili i druge Vaše osobne podatke, kombiniranjem svih Vaših osobnih podataka koje posjedujemo, nastojat ćemo izdvojiti upravo one promotivne aktivnosti tj. specifične svrhe obrade za koje smatramo da će vam biti interesantne kako vas ne bismo opterećivali nepotrebnim komunikacijskim porukama (email i slično). Ovim putem Vas želimo informirati da, osim što možete kontaktirati našeg voditelja obrade osobnih podataka čiji kontakt podaci su navedeni u nastavku teksta, imate pravo i na prigovor nadzornom tijelu.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo