Sedmi kontinent

Sedmi kontinent u osnovnoj školi

PROGRAM UKLJUČUJE NASLOVE IZ SUVREMENE EUROPSKE PRODUKCIJE ZA DJECU I MLADE, ALI I NEZABORAVNE KLASIKE TE NEZAOBILAZNA DJELA SVJETSKE KINEMATOGRAFIJE ZA DJECU I MLADE IZ SVIH DIJELOVA SVIJETA – FRANCUSKE, BELGIJE, SAD-A, NJEMAČKE, NIZOZEMSKE, NORVEŠKE LATVIJE I HRVATSKE, ALI I IZ RUSIJE I IRANA.

U školskoj godini 2019./2020. Sedmi kontinent će sa svojih tridesetak pomno izabranih filmskih naslova iznova omogućiti zabavno i edukativno upoznavanje s različitim filmskim rodovima, pravcima, autorima i stilovima kao i kinematografijama, a ove sezone pripremili smo i jednu važnu inovaciju.

Kroz naš novi program Povijest filma po prvi put nudimo mogućnost putovanja kroz vrijeme i to u onaj čarobni trenutak kada se rađala sedma umjetnost, a film brzo i lako začarao čitav svijet. Kao vremenski stroj poslužit će nam kultna ostvarenja nastala u zlatnom djetinjstvu film kada je sedma umjetnost bila potpuno nevina, a njene mogućnosti neistražene i upravo zato beskrajno poticajne. Vjerujemo kako će se upoznavanjem konteksta nastanka i razvoja filmske umjetnosti djeci ponuditi najbolji alat za razumijevanje onoga što se u njoj događa danas, a time posredno omogućiti i osviješteno gledanje svih djela sedme umjetnosti.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo